dilluns, 19 de gener del 2015

AMB LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

En el nostre Informe 2013, "Tenen veu les dones al periodisme d'opinió?", el programa presentat per la periodista CRISTINA PUIG [a la foto], "Gent de paraula", va resultar ser el programa de televisió més paritari.

Ara, la periodista ha estat acomiadada d'un dia per un altre com a presentadora de "El Debat de la 1", a TVE Catalunya, i li volem donar el nostre suport. No només perquè és una excel·lent professional, com ha demostrat sobradament, sinó perquè ha estat acomiadada per motius ideològics i no, com assegura la cadena, per altres raons. Cristina Puig feia temps que venia queixant-se de la falta de pluralitat al programa en qüestió i a un mitjà de comunicació públic segons sembla això no es pot fer.
Però, què esperem d'un mitjà públic sinó un esforç per recollir opinions plurals i donar veu a tothom? Si una periodista com Cristina Puig, de provada solvència professional, és acomiadada per exigir pluralitat, on anirem a parar? Per no dir que un panorama tan poc paritari com el nostre no es pot permetre el luxe de perdre una professional com ella.

A l'OCGènere ens fem eco del molts suports que ha rebut i volem sumar-los tots posant en marxa el hashtag #jesuiscristinapuig. Us animeu a fer-nos costat a les xarxes socials?
Junts i juntes podem contra la llibertat d'expressió.